W dniu 19.02.2013r. w Krasnobrodzkim Domu Kultury odbyły się warsztaty kulinarne w ramach projektu współpracy „Gotowanie Atrakcją Regionu” realizowanego przez dwie lokalne grupy działania - LGD „Nasze Roztocze” będące liderem projektu oraz LGD „Ziemia Zamojska”. W warsztatach uczestniczyło 15 pań, które poznawały przepisy tradycyjnej kuchni Zamojszczyzny i Roztocza.
Gospodynie przygotowały krupnik roztoczański z kaszą gryczaną, rejbak roztoczański, kaczkę pieczoną w miodzie z jabłkami oraz cebularze zamojskie. W ramach warsztatów panie uczyły się także zasad nakrywania i dekorowania stołu. Zajęcia zakończyła degustacja przygotowanych potraw. Warsztaty prowadził p. Adam Kot, który przybliżył uczestniczkom tajniki lokalnej kuchni i przekonywał, że tradycje kulinarne Zamojszczyzny i Roztocza są ważnym elementem świadczącym o atrakcyjności naszego regionu.