Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Nasze Roztocze” serdecznie zaprasza do udziału w szkoleniach kulinarnych pn. „Kuchnia regionalna jako element wzmacniający potencjał turystyczny obszaru LGD Nasze Roztocze”. Celem szkoleń jest pogłębienie wiedzy dotyczącej zagadnień historii kulinarnej regionu Zamojszczyzny i Roztocza oraz znaczenia kuchni regionalnej w rozwoju turystyki i promocji obszaru LGD „Nasze Roztocze”.
Szkolenie będzie składało się z części teoretycznej dotyczącej problematyki znaczenia kuchni regionalnej w rozwoju potencjału turystycznego obszaru LGD oraz części warsztatowej podczas której uczestnicy przygotują trzy tradycyjne potrawy z wykorzystaniem produktów wpisanych na listę produktów tradycyjnych z terenu Zamojszczyzny i Roztocza.
Szkolenia kulinarne zorganizowane zostaną w każdej z 5 gmin członkowskich LGD. Mogą wziąć w nich udział osoby prowadzące działalność turystyczną i agroturystyczną na obszarze LGD "Nasze Roztocze" a także przedstawiciele organizacji społecznych zajmujących się turystyką, promocją i rozwojem regionu. Obie części warsztatów zostaną przeprowadzone przez osoby posiadające doświadczenie zawodowe związane z tematyką szkolenia.
Zgłoszenia uczestnictwa w warsztatach przyjmowane będą telefonicznie pod numerem (84) 639−29−66 w godz. 7.30 – 15.30. O zakwalifikowaniu uczestników będzie decydować kolejność zgłoszeń. Terminy przyjmowania zgłoszeń określone zostały w harmonogramie.
Szczegółowe informacje dotyczące szkoleń kulinarnych można uzyskać w Biurze LGD w Zamościu przy ul. Peowiaków 92, pok.32 lub pod numerem telefonu (84) 639−29−66.
Liczba miejsc ograniczona.
Harmonogram warsztatów:
Gmina | Termin | Miejsce | Termin zgłoszeń |
Krasnobród | 21.11.2013 r. | Krasnobrodzki Dom Kultury | 15.11.2013r. |
Józefów | 22.11.2013 r. | Miejski Ośrodek Kultury w Józefowie |
18.11.2013r. |
Zwierzyniec | 25.11.2013 r. | Szkoła Podstawowa w Wywłoczce |
19.11.2013r. |
Zamość | 26.11.2013 r. | Świetlica wiejska w Mokrem | 20.11.2013r. |
Adamów | 27.11.2013 r. | Remiza OSP w Feliksówce | 21.11.2013r. |